2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

Draugystės pyragas

 


Ingredientai

Tešla

165 g sviesto
75 g cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai grietinės
½ šaukštelio kepimo miltelių
300-400 g miltų

Įdaras

50 g tirštos  uogienės
250 g varškės
40 g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilinės

Gaminimas

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi 30/24.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įdėkite kiaušinį, įmaišykite grietinę ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išminkykite tešlą. Tešlą padalinkite pusiau. Vieną tešlos dalį padėkite į šaldytuvą.  Kitą tešlos dalį iškočiokite, dėkite į kepimo formą  ir suformuokite neaukštus kraštelius. Pagrindą kepkite 15- 20 min, kol gražiai pagels.
Kol kepa, pasidarykite įdarą. Į dubenį sudėkite varškę, 1 trynį (vieną pasilikite aptepimui), cukrų, vanilę ir gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite iki standumo išplaktus 2 baltymus.
Iškeptą padą aptepkite uogiene, sudėkite varškės masę, išlyginkite. Iškočiokite likusią tešlą ir padenkite pyrago paviršių. Prispauskite kraštelius, aptepkite paviršių tryniu, šakute padarykite dryželius. Kepkite  įkaitintoje orkaitėje iki 180° C apie 40 min, kol gražiai parus.


  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti ir skanus
  • Porcijų skaičius: kepimo forma 30/24
  • Ar gaminčiau dar kartą: Taip
  • Šaltinis:  http://taip-norejau.blogspot.dk

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;