2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Sausainiai su muskato riešutu




Ingredientai

350 miltų
1 arbatinis šauktštelis kepimo sodos
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
½  arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
115 g sviesto
225 g  cukraus
½ arbatinio šaukštelio vanilės esencijos
1 kiaušinis
Stambaus cukraus sausainių pabarstymui

Gaminimas

Persijokite miltus, kepimo sodą, kepimo miltelius ir tarkuotą muskatą. Kitame inde išplakite sviestą su cukrumi ir vanile iki kreminės konsinstencijos. Įmaišykite kiaušinį ir miltų mišinį, gerai išminkykite ir atšaldykite šaldytuve apie 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki  180° C, pabarstykite šiek tiek miltų ant stalviršio ir iškočiokite 3 mm storio tešlą. Formuokite sausainius, apiberkite cukrumi ir kepkite 10-12 minučių.  

  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti ir skanūs
  • Porcijų skaičius: 36 vnt.
  • Ar gaminčiau dar kartą: Taip
  • Šaltinis:  Knyga Kokkens Bog om Cookies

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;