2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Trintų grybų sriuba


Ingredientai:

Nedidelės saujos džiovintų baravykų
alyvuogių aliejaus
600 g nuvirtų įvairių miško grybų
2 nuluptų ir plonais griežinėliais supjaustytų česnako skiltelių
1 nulupto ir supjaustyto raudonojo svogūno
gabalėlis sviesto
šaukštelis čiobrelių
druskos
pipirų
1l daržovių sultinio
šaukštas petražolių
2 šaukštai grietinės

Gaminimas:

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išmirkti. Į puoda įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnakus, svogūnus, sviestą ir čiobrelius, šiek tiek paskaninkite prieskoniais. Po minutės sudėkite nuvirtus ir džiovintus grybus, troškinkite apie 20 minučių, kol išgaruos didžioji dalis skysčio. Pabarstykite prieskonių ir supilkite sultinį. Užvirkite ir lėtai virkite apie 20 minučių. Mažą dalį grybų išgriebkite, likusius sutrinkite į tyrę. Sudėkite petražoles ir grietinę.  Sriubą supylę į dubenėlius suberkite likusius sveikus grybus.

  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti ir skanu
  • Porcijų skaičius: 6 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą: esu gaminusi keletą kartų
  • Šaltinis:  su savo interpratacijomis knyga Jamie Oliver  "Gaminame su Oliveriu"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;