2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Šafrano ir kalafijorų sriuba


Ingrediantai:

1/2 l daržovių bulijono
1/2 l pieno
2 žiupseliai šafrano
druskos
pipirų
1 didelis kalafijoras, supjaustytas žiedynais
2 šaukštai petražolių
šaukštas sviesto 

Gaminimas:

Puode sumaišykite bulijoną ir pieną, įberkite žiupsnelį šafrano ir druskos. Užvirkite mišinį ir sudėkite kalafijoro žiedynus, sumažinkite karštį ir ant mažo karščio pavirkite 5-8 minutes, kol kalafijorai suminkštėja. Nedidelį kiekį kalafijorų išgriebkite ir padėkite į šoną. Likusį mišinį sutrinkite trintuvu, praskieskite vandeniu iki norimos konsistencijos, suberkite likusį šafraną ir pašildykite. Paskaninkite druska ir pipirais. Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir jame pakepinkite likusius kalafijorus iki auksinės spalvos, įberkite petražolių. Sriubą supilkite į dubenėlius ir sudėliokite keptus kalafijorus, paskaninkite druska ir pipirais.

  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti, ir skanu
  • Porcijų skaičius: 4 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą: Taip
  • Šaltinis: knyga Gordon Ramsay " Middag med familie og venner"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;