2014 m. rugsėjo 2 d., antradienis

Mėsainiai

 


Ingredientai

500 g maltos mėsos
1/2  smulkiai supjaustyto svogūno
alyvuogių aliejaus
žiupsnelis kmynų sėklos
1/2 kalendros
druskos
pipirų
1/2 saujos tarkuoto parmezano sūrio
1/2  valgomo šaukšto garstyčių
1 mažesnis kiaušinis
60 g maltų džiuvėsėlių
5 mėsainiams skirtų bandelių

Gaminimas

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite pjaustytus svogūnus ant silpnos ugnies 5 minutes, kad suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos. Sudėkite svogūnus į mėsą. Grustuve smulkiai sugruskite kmynus su kalendromos, sumaišykite su druska ir pipirais, suberkite į mėsą. Tuomet suberkite parmezaną, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite didesnę dalį džiuvėsėlių, gerai sumaišykite.
Ant skardos uždėkite kepimo popieriaus, pabarstykite  likusių džiuvėsėlių, suformuokite mėsos paplotėlius ir sudėliokite juos ant popieriaus. Ant viršaus taip pat užberkite džiuvėsėlių ir švelniai paspauskite. Mėsainius atšaldykite valandą laiko šaldytuve.
Įpilkite šiek tiek aliejaus į keptuvę, mėsos paplotėlius pakepkite ant vidutinio/ stipraus karščio 8-10 minučių retkarčiais apversdami. Patiekite paskrudintose mėsainių bandelėse paskanindami pomidorais, salotų lapais ir kečupu. 

  • Skonis: 10/10. Lengva paruošti, ir skanus
  • Porcijų skaičius: 5 mėsainiai
  • Ar gaminčiau dar kartą: Gaminu keletą metų
  • Šaltinis: knyga Jamie Oliver "Gaminame su Oliveriu" 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;