2014 m. birželio 22 d., sekmadienis

Vokiškas aguonų pyragas


Ingredientai

Pagrindui: 
150 g varškės 
6 šaukštai pieno 
6 šaukštai rapsų aliejus 
75 g cukraus 
300 g miltų 
1 v.š. kepimo miltelių 
druskos 
Aguonų sluoksniui:
350 ml pieno 
4 šaukštai sviesto 
40g manų kruopų
½ vanilės ankšties 
4 šaukštai cukraus 
200 g maltų aguonomų
2 kiaušiniai 
Šiek tiek cinamono
Trupiniams: 
100 g miltų
50 g  sviesto (kambario temperatūros) 
50 g cukraus

Gaminimas

Pirmiausia paruoškite trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve apie valandą. Sumaišykite sviestą, cukrų ir miltus į dubenį ir minkykite iki vientisos trapios tešlos. Suformuokite rutulį ir įdėkite jį į šaldytuvą.
Pagrindui sumaišykite varškę, pieną, aliejų, cukrus ir druską iki vientisos masės. Tuomet suberkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkytite iki  kol masė bus vientisa.
Aguonų sluoksniui pašildykite pieną ir sviestą puode kol sviestas ištirps ir pienas beveik ims virti. Supilkite manų kruopas, cukrų ir vanilę, užvirinkite. Leiskite mišiniui išbrikti apie 5 minutes. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 180° C.
Masei  išbrinkus suberkite aguonas ir cinamoną. Kai aguonų įdaras atvės truputį, sudėkite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės.
Pasiimkite 26 cm skersmens kepimo formą, ištepkite sviestu ir paskleiskite varškės tešlą ant dugno, tuomet aguonų mišinį ir trupinius ant viršaus. Kepkite apie 30-45 minutes, kol trupiniai lengvai parus.

  • Skonis: 9/10. Lengva paruošti, ir skanus
  • Porcijų skaičius: 26 cm skersmens kepimo forma
  • Ar gaminčiau dar kartą: Taip
  • Šaltinis: http://www.sugaryandbuttery.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;