500 g maltos jautienos
170 ml džiūvėsėlių, pamirkytų 1/2 stiklinės pieno
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 nedidelis svogūnas, tarkuotas ir nusausintas
1/2 šaukštelio miltų prieskonių mišinio: gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas
1/4 šaukštelio maltų muskatų
4 šaukštai sviesto
1 1/2 šaukštų miltų
1 stiklinės vištienos sultinio
1/2 stiklinės grietinės
Bruknių ar spanguolių uogienė
Gaminimas
Sumaišykite mėsą, džiuvėsėlius, svogūną, įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Suformuokite mažus kukulius. Ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir apkepkite kukulius ant vidutinės temperatūros kol iškeps. Išimkite kukulius ir nupilkite riebalus. Sudėkite miltus ir likusį šaukštą sviesto į keptuvę. Sumaišykite, supilkite sultinį ir kaitinkite kol sutirštės, apie 2 minutes. Sumažinkite karštį, sudėkite kukulius, įmaišykite grietinę. Pakaitinkite kukulius padaže. Patiekite su uogiene.
- Skonis: 10/10
- Porcijų skaičius: 6 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: http://frugalliving.about.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą