2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Švediški mėsos kukuliai

 


Ingredientai

500 g maltos jautienos
170 ml džiūvėsėlių, pamirkytų 1/2 stiklinės pieno 
1 kiaušinis 
1 arbatinis šaukštelis druskos 
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų 
1 nedidelis svogūnas, tarkuotas ir nusausintas
1/2 šaukštelio miltų prieskonių mišinio: gvazdikėliai, muskatas ir cinamonas 
1/4 šaukštelio maltų muskatų
4 šaukštai sviesto 
1 1/2 šaukštų miltų 
1 stiklinės vištienos sultinio 
1/2 stiklinės grietinės 
Bruknių ar spanguolių uogienė

Gaminimas


Sumaišykite mėsą, džiuvėsėlius, svogūną, įmuškite kiaušinį ir prieskonius. Suformuokite mažus kukulius. Ištirpinkite 3 šaukštus sviesto ir apkepkite kukulius ant vidutinės temperatūros kol iškeps. Išimkite kukulius ir nupilkite riebalus. Sudėkite miltus ir likusį šaukštą sviesto į keptuvę. Sumaišykite, supilkite sultinį ir kaitinkite kol sutirštės, apie 2 minutes. Sumažinkite karštį, sudėkite kukulius, įmaišykite grietinę. Pakaitinkite kukulius padaže. Patiekite su uogiene.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;