2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai



Ingredientai

250 g sviesto, kambario temperatūros 
250 g varškės 
300 g miltų 
⅓ a.š. kepimo miltelių 
4- 6 šaukštai cukrus

Gaminimas

Minkštą sviestą ir varškę išplakite iki vientisos masės. Sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkykite tešlą. Iškočiokite 5-6 mm storio lakštą. Naudodami stiklinę arba sausainių formą formuokite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supilkite cukrų į lėkštę. Švelniai paspauskite abi sausainio puses į cukrų, tuomet lenkite pusiau ir dar pusiau, šiek tiek paspauskite. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, 2 cm atstumu. Kepkite  kol sausainiai švelniai parus, apie 35 minutes. 

  • Skonis: 10/10 Sausainiai skanūs ir ne labai saldūs
  • Porcijų skaičius: 3 kepimo skardos
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: http://www.turkmenkitchen.com 


1 komentaras:

Ausra rašė...

Atrodo labai viliojančiai... :) Išmėginsim.

Rašyti komentarą

 
;