Ingredientai
250 g sviesto, kambario temperatūros
250 g varškės
300 g miltų
⅓ a.š. kepimo miltelių
4- 6 šaukštai cukrus
Gaminimas
Minkštą sviestą ir varškę išplakite iki vientisos masės. Sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išminkykite tešlą. Iškočiokite 5-6 mm storio lakštą. Naudodami stiklinę arba sausainių formą formuokite sausainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Supilkite cukrų į lėkštę. Švelniai paspauskite abi sausainio puses į cukrų, tuomet lenkite pusiau ir dar pusiau, šiek tiek paspauskite. Sudėkite sausainius ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, 2 cm atstumu. Kepkite kol sausainiai švelniai parus, apie 35 minutes.
- Skonis: 10/10 Sausainiai skanūs ir ne labai saldūs
- Porcijų skaičius: 3 kepimo skardos
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: http://www.turkmenkitchen.com
1 komentaras:
Atrodo labai viliojančiai... :) Išmėginsim.
Rašyti komentarą