Ingredientai
Tešlai 
7 v. š. pieno 
7 v. š. aliejaus 
6 v. š. cukraus 
1 kiaušinis 
1 a. š. sodos 
350 g miltų 
Įdarui 
500 g varškės 
2 kiaušiniai 
200 g cukraus pudros 
80 g sviesto 
2 v. š. manų kruopų 
2 a. š. vanilinio cukraus 
1 citrinos tarkuota žievelė 
Gaminimas 
Puode užvirkite pieną, aliejų ir cukrų. Šiek tiek ataušinkite ir supilkite į dubenį. Suberkite miltus, sumaišytus su soda, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 20 x 30 cm lakštą ir įklokite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 
Įdarui ištirpinkite sviestą ir ataušinkite. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Supilkite paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočiokite likusią tešlą, uždėkite ant įdaro, šiek tiek suspauskite abu tešlos gabalus. Viršų subadykite šakute. Kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
- Skonis: 10/10 Minkštas ir skanus, valgė net Gustas, nors jis nėra varškės gerbėjas.
 - Porcijų skaičius: 20x30 cm kepimo skarda
 - Ar gaminčiau dar kartą: Taip
 - Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt
 

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą