Ingredientai
Tešlai
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. sodos
350 g miltų
Įdarui
500 g varškės
2 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
80 g sviesto
2 v. š. manų kruopų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
Gaminimas
Puode užvirkite pieną, aliejų ir cukrų. Šiek tiek ataušinkite ir supilkite į dubenį. Suberkite miltus, sumaišytus su soda, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 20 x 30 cm lakštą ir įklokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Įdarui ištirpinkite sviestą ir ataušinkite. Visus įdaro ingredientus gerai išmaišykite, kol gausis vientisa masė. Supilkite paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočiokite likusią tešlą, uždėkite ant įdaro, šiek tiek suspauskite abu tešlos gabalus. Viršų subadykite šakute. Kepkite iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
- Skonis: 10/10 Minkštas ir skanus, valgė net Gustas, nors jis nėra varškės gerbėjas.
- Porcijų skaičius: 20x30 cm kepimo skarda
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą