2014 m. sausio 23 d., ketvirtadienis

Citrininis pyragas




 Ingredientai

Pagrindas
125 g sviesto
90 g cukraus
1 kiaušinis
250 g miltų

Iš šio kiekio išeina pagrindai dviems pyragams. Vieną galite sunaudoti dabar, antrą laikykite kameroje kitam kartui.

Įdaras
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
180 g cukraus
200 ml grietinėlės
2 citrinų sultys

Gaminimas

Minkštą sviestą išsukite su 90 g cukraus iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus. Išmaišykite, kad masė butų vientisa. Jei masė labai kieta, įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet ją iškočiokite ir idėkite  į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. Orkaitės karštį sumažinkite iki 110 C. 
Įdarui išplakite kiaušinius, trynius, cukrų ir įmaišykite grietinėlę. Supilkite citrinos sultys, masė šiek tiek sutirštės. Ant pagrindo supilkite įdarą, kepkite ant žemiausios orkaitės lentynos 50-60 minučių arba kol įdaras sutirštės. Leiskite visiškai atvėsti. Jei turite konditerinį degiklį, apibarstykite pyragą cukraus pudra  ir padeginkite.


  • Skonis: 10/10 senai atrastas, užmirštas ir vėl atrastas. Gaivus ir labai skanus
  • Porcijų skaičius: 6- 8 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: Knyga Gordon Ramsay "Middag med familie og venner"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;