2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su morengu



Ingredientai

Pagrindas
140 g  sviesto 
150 g rudojo cukraus
6 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų
340 g tamsaus šokolado, ištirpinto ir atvėsinto
1 1/2 šaukšto stiprios kavos
1/2 šaukštelio romo esencijos
1/4 šaukštelio druskos

Morengas
120 g šokolado, stambiai sukapoto
150 g lazdyno riešutų, paskrudintų, nuluptų ir stambiai kapotų
1 šaukštas krakmolo
4 kiaušinių baltymai
150 g cukraus

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių.

Išplakite sviestą ir rudąjį cukrų iki šviesios, purios masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išplakite. Supilkite tirpintą šokoladą, kavą, esenciją ir druską. Viską išplakite.

Kitame inde išplakite 6 kiaušinių baltymus. Įmaišykite į šokolado masę į trečdalį kiaušinių baltymų, išmaišykite. Supilkite likusius kiaušinių baltymus, lengvai išmaišykite ir supilkite tešlą į paruoštą skardą. Kepkite 25 minutes.

Paruoškite morengą. Sumaišykite susmulkintą šokoladą, riešutus ir krakmolą į nedidelį dubenėlį. Sudėkite likusius 4 kiaušinių baltymus į švarų maišymo indą ir išplakite dideliu greičiu, kol suputos. Tuomet lėtai įpilkite cukrų ir plakite toliau apie 8 minutes iki purios vientisos masės. Išplakus suberkite riešutų mišinį, lengvai išmaišykite.

Po 25 minučių, išimkite pyragą iš orkaitės. Sumažinkite karštį iki 150 laipsnių. Mentele greitai išsklaidykite morengo mišinį ant pyrago ir gražinkite į orkaitę. Kepkite, kol morengas lengvai paruduos ir  taps trapus. Man tai užtruko 40 minučių. Įškeptam pyragui leiskite pastovėti 10 minučių. Tuomet atlaisvinkite pyrago kraštus ir leiskite pilnai atvėsti.

  • Skonis: 10/10 Šokoladinis pagrindas sodraus skonio ir minkštas, morengas trapus. Manau, tai puiki kombinacija.
  • Porcijų skaičius: 24 cm skermens kepimo forma
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: http://www.loveandoliveoil.com
  • Papildoma informacija: Pyrago kepimą su morengu reikia sekti. Morengas greitai dega aukštoje temperatūroje. Todėl orkaitės karštį mažinau iki 150 laipsnių, nors originaliame recepte kepė 200 laipsnių karštyje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;