Ingredientai
Sausainiai:
200 g cukraus pudros
400 g miltų
125 g maltų lazdyno riešutų
125 g šalto sviesto
1 kiaušinis
1 baltymas
Glajus:
50 g cukraus pudros
75 ml vandens
225 g juodojo šokolado
skaldytų migdolų
Gaminimas
Išsijokite miltus ir cukrų ir sumaišykite su riešutais bei išsukite su sviestu iki šlapio smėlio konsistencijos ir sudėkite kiaušinius. Išminkytą tešlą susukite į polietileną ir atvėsinkite šaldytuve 2 valandas.
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių karščio, kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Formuokite sausainius ir kepkite apie 10 minučių. Iškepusius 5 minutes vėsinkite kepimo skardoje, vėliau perkelkite ant grotelių, kad visai atvėstų.
Tuo tarpu pasiruoškite šokoladinį glajų. Vandenį ir cukrų pašildykite, kol cukrus ištirps. Masei užvirus, pakaitinkite 1 minutę arba kol pradės formuotis sirupas. Tuomet masę atvėsinkite keletą minučių ir sudėkite šokoladą. Maišykite kol šokoladas ištirps, iki vientisos masės.
Atvėsusius sausainius aptepkite šokoladu, apibarstykite riešutais. Leiskite šokoladui sustingti.
- Skonis: 10/10 Sausainiai skanūs ir neaplieti, bet su šokoladiniu glajumi dar skanesni
- Porcijų skaičius: 3 kepimo skardos
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: Sausainiai iš knygos "Småkager hurtigt og nemt", glajus iš knygos Hilaire Walden "Kokkens bog om Cookies"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą