2013 m. lapkričio 5 d., antradienis

Brokolių ir šoninės apkepas




Ingredientai

Pagrindui
90 g kvietinių miltų
100 g ruginių miltų
6-8 šaukštai šalto vandens
3 šaukštai aliejaus
druskos

Idarui
4 juostelės supjaustytos šoninės
1 brokolis, supjaustytas žiedynais
1 stiklinė tarkuoto sūrio
3/4 puodelio pieno
1/2 puodelio grietinėlės
5 kiaušiniai
1/2 šaukštelio druskos
maltų juodųjų pipirų
tarkuoto muskato riešuto

Gaminimas

Išmaišykite visus pagrindo ingredientus. Įpilkite vandens tiek, kad tešlą būtų galima sulipdyti. Tuomet ją iškočiokite ir idėkite  į kepimo formą, prie jos priremdami. Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir įberkite pupelių ar kitų kruopų ir įdėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo popierių su kruopomis ir dar pakepkite 5 minutes. 


Pakepinkite keptuvėje šoninę virš vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol ši tampa trapi. Brokolius sudėkite į verdanti vandenį ir apvirkite 4-5 minutes, nuliekite šaltu vandeniu. Tolygiai išdėliokite virtus brokolius ir šoninę ant pagrindo, viršų apiberkite tarkuotu sūriu. Sumaišykite pieną, grietinėlę, kiaušinius, druską, pipirus ir muskato riešutą. Supilkite kiaušinių ir grietinėlės kremą ant pagrindo su brokoliais ir sūriu. Kepkite 25-30 minučių, iškepus leiskite apkepui 10 minučių apstingti.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;