Ingredientai
15 g mielių
1 puodelis šilto vandens
1 arbatinis šaukštelis medaus
2 1/2 puodelio miltų
2 šaukšeliai druskos
1/2 puodelio + 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas, plonais griežinėliais
1 vidutinio dydžio pomidoras supjaustytas skiltelėmis
2 šakelės šviežio rozmarino, nuskintais lapeliais
1/3 puodelio (suspausto) smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimas
Dubenyje sumaišykite mieles, šiltą vandenį ir medų. Leiskite pailsėti, kol mielės suputos apie 10 minučių. Sudėkite miltus, 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. Suminkykite tešlą. Tešlą sudėkite į dubenėlį, uždenkite polietileno plėvele ir leiskite pastovėti šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą, ištampykite iki kraštų ir subadykite pirštu. Tešlą apliekite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Palaukite apie 20 minučių, kol tešla taps putli. Į įkaitintą keptuvę sudėkite svogūnų griežinėlius, uždenkite ir kepkite, kol šie pasidarys auksinės rudos spalvos. Tešlą apdėkite pomidorų griežinėliais, karamelizuotais svogūnais, rozmarinas, parmezano sūriu ir druska. Apliekite likusiais 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
Kepkite iki auksinės rudos spalvos, apie 20 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių.
- Skonis: 10/10 gaminau kelis kartus, labai skanu prie trintos daržvių sriubos
- Porcijų skaičius: standartinė kepimo skarda
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: http://www.cookincanuck.com
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą