2013 m. spalio 16 d., trečiadienis

Jautienos ir kokosų karis





Ingredientai

500 g maltos jautienos
1 skiltelė česnako
1 svogūnas
1 kiaušinis
1 riekė duonos
druska
saulėgrąžų aliejaus
400 g konservuotų pomidorų
400 g kokosų pieno
2-3 morkos
200 g bulvių
150 g šaldytų žirnelių
sauja špinatų lapų
1 šauštelis džiovintų kalendrų 

Gaminimas

Česnako skiltelę smulkiai sukapokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Viską pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Nulupkite, supjaustykite morkas ir bulves. Dubenyje sumaišykite maltą jautieną, česnako ir svogūno mišinį ir išplaktą kiaušinį. Sudėkite piene išmirkytą ir nusausintą duonos riekę, pagardinkite druska ir pipirais. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kukulius, pavoliokite miltuose ir iki rudumo apkepkite karštame aliejuje.

Į puodą suverksite konservuotus pomidorus ir sumaišykite su kokosų pienu, gerai išmaišykite ir užvirkite. Į padažą sudėkite apkepus kukulius, morkas, bulves ir žirnelius. Puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite karštį ir troškinkite apie 25 minutes. Tuomet sudėkite špinatus, kalendras ir kaitinkite dar keletą minučių.





  • Skonis: 10/10  Labai skanu!
  • Porcijų skaičius: 4.5 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis:  Žurnalas "Virtuvė" Nr. 3(45)
  • 1 komentaras:

    Ausra rašė...

    Per šią dainą Simas pakvietė mane šokti :), o klausytis reikia vėl ir vėl :)

    Rašyti komentarą

     
    ;