2013 m. rugsėjo 15 d., sekmadienis

Marinuotos silkės tortas



Ingredientai

220 g juodos rupios duonos

75 g sviesto
2 želatinos lapeliai = 1 arb. š. želatinos miltelių
200 g marinuotos silkės
1 raudonas svogūnas
3 valg. š. smulkinto laiškinio svogūno
300 ml grietinės
150 g kreminio sūrio

Gaminimas



Ištirpinkite sviestą. Susmulkinkite duoną iki trupinių. Supilkite sviestą į trupinius. Trupinius suberkite į tortinę formą nuimamais kraštais (24 cm) ir suspauskite pirštais, kad gautumėte vientisą torto pagrindą. Laikykite šaldytuve, kol gaminsite torto viršų.
Nuvarvinkite ir susmulkinkite silkes. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite silkes, svogūną ir trečdalį laiškinių svogūnų.
Želatiną palaikykite 5 min nedidialiame kiekyje šalto vandens. Sumaišykite kartu grietinę ir kreminį sūrį. Nedidelį šio mišinio kiekį pašildykite puode ant mažos ugnies. Ištirpinkite želatiną ir nuimkite nuo viryklės. Sumaišykite su likusia mase. Suberkite silkių, svogūno ir laiškinių svogūnų mišinį ir gerai išmaišykite.
Paskleiskite silkės kremą ant duonos trupinių pagrindo ir laikykite šaldytuve bent 3 valandas.

1 komentaras:

lilumo rašė...

Gaminau du metus iš eilės Kūčioms. Buvo topas stalo! Ačiū, gaminsiu dar ir dar turbūt ☺️

Rašyti komentarą

 
;