2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Moliūgų sėklų ir džiovintų spanguolių biscotti sausainiai


3/4 puodelio cukraus
2 kiaušiniai
1/4 puodelio rapsų aliejus
1 1/2 šaukštelių vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio migdolų ekstrakto
1 1/4 puodeliai miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1 puodelis pakepintų ir pasūdytų moliūgų sėklų
1/2 puodelio džiovintų spanguolių

Gaminimas


Nedideliame dubenyje išplakite cukrų, kiaušinius, aliejų ir ekstraktus. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Palaipsniui sudėkite į cukraus mišinį ir gerai išmaišykite. Sudėkite moliūgo sėklas ir spanguoles, tešla bus lipni.
Padalinkite tešlą per pusę. Padėkite ant kepimo skardos padengtos kepimo popieriumi. Miltais pabarstykite rankas, formuokite du stačiakampius 30 x 5 cm kepalėlius. Kepkite 180°C  25-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
Atsargiai nuimkite, leiskite atvėsti 10 minučių. Perkelkite ant pjaustymo lentos, supjaustykite įstrižai dantytu peiliu 2 cm griežinėliais. Dėkite atgal ant kepimo popieriaus lakštų. Kepkite 5-10 minučių arba kol lengvai paruduos. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;