2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Lašiša su žolelėmis ir karamelizuotomis citrinomis



Ingredientai

1 kg lašišos file
1/2 citrinos, storai supjaustytos
50 ml alyvuogių aliejaus
3 švieži lauro lapai
kelios šakelės šviežio rozmarino, čiobrelio, baziliko, šalavijo ir petražolės
1 citrinžolės stiebas, supjaustytos dideliais gabalais
1/2 galvutės česnako,  neišlukštentomis skiltelėmis
1/2 šaukštelis pipirų
3 žvaigždanyžiai

Gaminimas

Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu. Įpjaukite žuvies odoą vertikaliai iš abiejų pusių aštriu peiliu, kas 2-3 cm. Ištrinkite žuvį alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Kepimo skardą ištieskite trimis sluoksniais folijos. Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

Įkaitinkite truputį aliejaus keptuvėje, tada sudėkite  ir kepkite citrinų skiltelės 2-3 min iki auksinės spalvos. Citrinoms leiskite kiek atvėsti. Ant folijos sudėkite žoleles, citrinžolę ir kelias skilteles citrinos, tada uždėkite lašišą. Žuvies viršų ir apačią apdėkite likusia karamelizuota citrina ir apibarstykite nelukštentomis česnako skiltelėmis ir anyžiais, apliekite trupučiu aliejaus.

Sulenkite folijos kraštus, gerai užsandarinkite. Kepkite orkaitės viduryje 30-35 min, priklausomai nuo lašišos storio. Išimkite ją iš orkaitės ir leiskite pailseti bent 10 min, vis dar suvyniotai į foliją.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;