Blynai
3 kiaušiniai
3 dideli šaukštai medaus
100 g svietso
1 stiklinė cukraus
3 maži šaukšteliai sodos
5 stiklinės miltų
Kremas vienam 24 cm skersmens tortukui
800 ml grietinėlės, 36% riebumo, atšaldytos
150 g cukraus
1 nutarkuota citrinos žievelė
Gaminimas
Gaminama ant puodo su garais. Į didoką dubenį įdėkite visus produktus išskyrus sodą, dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišykite. Bešildamas sviestas savaime po truputį ištirps. Pamaišyti reikia dažai, kad nesutrauktų kiaušinių. Kai masė gerokai įkais, (ji neturi užvirti tik labai įkaisti, pirštą joje įkišus sunku išlaikyti ) supilti nugesintą sodą ir gerai išmaišyti, kad suputotų. Nukelti dubenį nuo garų ir supilti miltus, gerai išmaišyti dubenyje. Kai jau bus sunku maišyti, išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio ir suminkykite. Ji turi nelipti prie rankų ir būti suminkyta į gabalą, kuris padėjus neturi subliukšti. Tuomet kočiojami blynai. Iš šios normos išeina didelis tortas, taigi galima daryti du vidutinius. Išeina iš viso 10 blynų, ir dar man išėjo gėlytės torto papuošimui.
Į grietinėlę sudėkite cukrų ir citrinos žievelę. Plakite elektriniu mikseriu. Plakite tol, kol mikserio šluotelė masę tiesiog pradeda tarsi pjauti, o sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, apvertus indą grietinėlė nė nebando išbėgti.
Įšplaktą grietinėlę tepkite ant blyno ir ilgu peiliu išlyginkite. Dėkite kitą blyną ir vėl tepkite grietinėlę. Taip sutepkite visus blynus, išskyrus viršutinio viršų. Abiem delnais iš viršaus drąsiai paspauskite visą tortą, kad kremas truputi išlįstų. Tuo kremu peilio pagalba aptepkite šonus. Jeigu šio kremo per mažai, pasiimkite iš indo kuriame plakėte. Dabar galite aptepti ir viršų, papuoškite trupinukais, kuriuos prieš tai pasidarykite iš vieno blyno. Apklijuokite sausainiais.
Skonis: 10/10 Ryte pagamintas tinka valgyti vakare (bet pastovėjęs ir subrendęs - skanesnis). Sausus blynelius galima laikyti kad ir mėnesį.
Sudėtingumas: Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens kepimo forma ir blynai dviems tokiems tortams
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą