Ingredientai
Tešlai
225 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
Įdarui
700 g obuolių
200 g chalvos
Tešlai aptepti
1 kiaušinis
1 valgomasis šaukštas pieno
2 valgomasis šaukštas cukraus
Gaminimas
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir dar truputį paplakite. Persijokite miltus, suberkite į tešlą ir gerai išminkykite. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite porą valandų šaldytuve.
Obuolius nulupame, išpjauname viduriukus ir supjaustome skiltelėmis.
Paimkite 2/3 tešlos ir tiesiog pirštais paskirstykite formoje ir suformuokite sieneles. Pusę obuolių suverskite ant tešlos, apibarstykite 2/3 chalvos. Tada sudėkite kitą pusę obuolių ir apibarstykite likusia chalva. Iš likusios tešlos iškočiokite kepimo formos skersmens apskritimą ir uždedame jį ant pyrago. Aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Apibarstome cukrumi. Kepame apie 45 minutes, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens kepimo forma
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą