Ingredientai
1 kiaulienos nugarinė
Druskos ir pipirų pagal skonį
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai sviesto
1/2 vidutinio svogūno
1/2 stiklinės raudonojo vyno
3/4 stiklinės sultinio
1/2 stiklinės bruknių uogienės
1 šaukštelis džiovinto rozmarino
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių.
Dosniai ištrinkite kiaulienos nugarinę su druska ir pipirais.
Įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus sviesto keptuvėje. Apskrudinkite nugarinę iš visų pusių, perkelkite į kepimo skardą ir kepkite 10 iki 15 minučių orkaitėje, arba kol termometras rodo 77 C vidaus temperatūrą. Iškeptą kiaulieną dėkite ant pjaustymo lentos kiek pagulėti.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštą sviesto ant vidutinio karščio. Sudėkite svogūną ir kepkite apie minutę, tada supilkite vyną ir vištienos sultinį. Sudėkite rozmariną. Sumaišykite, tada sudėkite bruknių uogienę. Kaitinkite padažą ant vidutinio karščio ir virkite dvi tris minutes. Paragaukite ir pagardinkite druska ar pipirais, jei reikia. Supjaustykite kiaulienos nugarinę ir išdėliokite ant lėkštės. Pagardinkite šaukštu bruknių padažo.
Skonis: 10/10 Padažas saldus, bet bruknės puikiai dera su kiauliena.
Sudėtingumas: Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: 4- 6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą