2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Sausainiai su uogiene




Ingredientai


2 kiaušiniai

200 g margarino

2 v.š. majonezo
200 ml cukraus
žiupsnelis druskos
400- 450 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
300 ml uogienės


Gaminimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Dėkite majonezą, paplakite. Sudėkite minkštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės. Berkite kepimo miltelius, druską, po truputį miltus, kol galėsite minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų. Paimkite 1/3 tešlos, padaliname tą gabaliuką į 3 dalis ir dėkite į kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiokite arba tiesiog rankomis paskirstykite ant kepimo popieriaus per visą orkaitės skardą. Aptepkite uogiene. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuokite iš kameros išimtus tešlos gabaliukus. Kepkite 190°C orkaitėje apie 20 min arba kol gražiai parus. Dar karštą kepinį supjaustykite juostelėmis ir leiskite atvėsti.

Skonis: 10/10 Labai trapus pagrindas, toks pats skanus, kaip pas mamą
Sudėtingumas:  Nieko sudėtingo
Porcijų skaičius: kepimo skarda per visą orkaitę
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://forum.say7

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;