Ingredientai
300 g varškės, pertrintos per sietą
300 g miltų
5 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
250 g sviesto
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys bandelių patepimui
Gaminimas
Persijokite miltus ir kepimo miltelius. Sudėkite likusius ingredientus: varškę, sviestą ir druską ir sumaišykite kartu. Minkykite tešlą iki vientisos masės, tada surinkite ją į kamuolį ir padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
Iškočiokite tešlą į ilgą stačiakampį, sulankstykite iš kraštų baigiant ties viduriu, tada lenkti pusiau kaip užverčiant knygą (žr. paveikslėlius priešais).
Šaldykite tešlą šaldytuve bent valandą. Tada pakartokite lankstymo procesą dar kartą, ir palikite, kad tešla ilsėtųsi per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių
Išaušus rytui, išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite abiem kryptimis iki 7mm storio ir stikline išspauskite formeles. Perkekite į riebalais išteptą kepimo arba padengtą kepimo popieriumi skardą, patepkite kiaušinių trynio plakiniu ir kepkite 15 - 20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
Skonis: 9/10 Riebios, bet labai skanios :)
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 6 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: nepamenu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą