2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Puikioji vištiena su ūsuotais grybais







Ingredientai:

170 g ūsuotų grybų
alyvuogių aliejus
2 nuluptos ir smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
1 sauja šviežių smulkiai pjaustytų petražolių
3 vištų krūtinėlės be odelių
300 g sluoksniuotos tešlos
1 plaktas kiaušinis
2 valgomieji šaukštai su kaupu rupių garstyčių
1 taurė baltojo vyno
140 ml grietinėlės

Ūsuotieji grybai renkami nuėjus į mišką visa šeima ir beržynėliuose ieškant pagal šiuos ypatingus požymius:



„Šitų grybų

Pulkaunykas
Buvo storas
Baravykas.

Jis ūsus
Po beržu raitė
Ir grybus
Nuo kelmo skaitė.“

Prisirinkę šių gėrybių, traukite namo, žiūrėdami, kad ūsuotieji pakeliui neiššoktų iš krepšio. Juos iš krepšio gali bandyti gelbėti kiti mažiau ūsuoti grybai, tokie kaip kelmučiai, kazlėkai ar net paliepės.

Gaminimas
Linksmi grįžę namo, supjaustykite ūsuotus grybus: pusę stambiai ir pusę smulkiai. Pusvalandį juos apvirkite vandenyje. Į karštą keptuvę įpilkite kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepkite česnakus su grybais. Įberkite prieskonių ir įmaišykite pjaustytas petražoles. Palikite atvėsti. Krūtinėlės file įpjaukite ir prikimškite ataušusių grybų. (žr. paveikslėlius priešais)



Pabarstę miltais iškočiokite tešlą, supjaustykite išilgai ir ja apvyniokite kiekvieną krūtinėlę (žr. paveikslėlius priešais). Patepkite tešlą kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 minutes
Kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilkite garstyčias ir baltąjį vyną. Leiskite nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo. Supilkite grietinėlę ir lėtai virkite, kol padažas ims lipti prie šaukšto nugarėlės, tada nuimkite nuo viryklės ir pridėkite prieskonių.

Skonis: 10/10  Išbandyta daug kartų, tiko ir patiko visiems 
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 3 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
Šaltinis: Knyga Jamie Oliver " Laimingos virtuvės dienoraštis"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;