Ingredientai:
170 g ūsuotų grybų
alyvuogių aliejus
2 nuluptos ir smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
1 sauja šviežių smulkiai pjaustytų petražolių
3 vištų krūtinėlės be odelių
300 g sluoksniuotos tešlos
1 plaktas kiaušinis
2 valgomieji šaukštai su kaupu rupių garstyčių
1 taurė baltojo vyno
140 ml grietinėlės
Ūsuotieji grybai renkami nuėjus į mišką visa šeima ir beržynėliuose
ieškant pagal šiuos ypatingus požymius:
„Šitų grybų
Pulkaunykas
Buvo storas
Baravykas.
Jis ūsus
Po beržu raitė
Ir grybus
Nuo kelmo skaitė.“
Prisirinkę šių gėrybių, traukite namo, žiūrėdami, kad
ūsuotieji pakeliui neiššoktų iš krepšio. Juos iš krepšio gali bandyti gelbėti
kiti mažiau ūsuoti grybai, tokie kaip kelmučiai, kazlėkai ar net paliepės.
Gaminimas
Linksmi grįžę namo, supjaustykite ūsuotus grybus: pusę
stambiai ir pusę smulkiai. Pusvalandį juos apvirkite vandenyje. Į karštą
keptuvę įpilkite kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai
kepkite česnakus su grybais. Įberkite prieskonių ir įmaišykite pjaustytas
petražoles. Palikite atvėsti. Krūtinėlės file įpjaukite ir prikimškite
ataušusių grybų. (žr. paveikslėlius priešais)
Pabarstę miltais iškočiokite tešlą, supjaustykite išilgai
ir ja apvyniokite kiekvieną krūtinėlę (žr. paveikslėlius priešais). Patepkite
tešlą kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje 35 minutes
Kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį supilkite garstyčias
ir baltąjį vyną. Leiskite nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo. Supilkite
grietinėlę ir lėtai virkite, kol padažas ims lipti prie šaukšto nugarėlės, tada
nuimkite nuo viryklės ir pridėkite prieskonių.
Skonis: 10/10 Išbandyta daug kartų, tiko ir patiko visiems
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 3 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Knyga Jamie Oliver " Laimingos virtuvės dienoraštis"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą