2012 m. spalio 30 d., antradienis

Obuolių pyragas su migdolų plutele



Ingredientai

Tešlai
2 kiaušiniai
200 ml cukraus
žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukstelis vanilinio cukraus
100 ml pieno
100 g sviesto
300 ml kvietinių miltų
arbatinis šaukstelis kepimo miltelių
400 ml mažų obuolių kubelių


Plutelei
50 g sviesto
100 ml cukraus
50 g migdolų plokštelių


Gaminimas

Išardomą kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilti pieną ir ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Įmaišyti pusę obuolių ir tešlą sukrėsti į formą. Ant viršaus paskleisti likusius obuolius.

Plutelei: ištirpinti sviestą, įmaišyti cukrų ir pakaitinti kol cukrus aptirps, suberti migdolus ir išmaišyti. Gautą rupią masę šaukštu paskleisti ant pyrago viršaus. Kepti apie 40 minučių. 

Skonis: 10/10 Labai skanus
Sudėtingumas: Labai paprastas
Porcijų skaičius: 6-10 asmenų
Ar gaminčiau dar kartą:  Taip

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;