Keksui:
2 stiklinės miltų
1 1/2 šaukštelio valgomosios sodos
1/2 šaukštelio rupios druskos
1 šaukštelis cinamono
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero
1/4 šaukštelio muskato
2 kiaušiniai
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1 1/2 stiklinės obuolių tyrės
2/3 stiklinės aliejaus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Karameliniam glajui:
55 g sviesto
1/2 stiklinės rudojo cukraus
1/3 stiklinės grietinėlės
Žiupsnelis rupios druskos
3/4 stiklinės cukraus pudros
Gaminimas
Oraitę įkaitinti iki 175oC.
Kekso formą ištepti sviestu.
Kartu persijoti miltus, sodą, druską, cinamoną ir muskatą.
Dideliame dubenyje elektriniu mikseriu išplakti kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės. Įmaišyti obuolių tyrę, tarkuotą imbierą, aliejų ir vanilės ekstraktą. Mentele arba mediniu šaukštu atsargiai įmaišyti miltus; maišyti tik tol, kol nebesimatys sausų miltų. Tešlą supilti į pruoštą formą ir kepti maždaug 45 minutes, kol į pyrago vidurį įkištas medinis iešmelis liks sausas. Pyragą traukti iš orkaitės ir palikti maždaug 10 minučių, kad atvėstų ir atšoktų nuo formos kraštų. Pyragą apversti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų.
Glajui: persijoti cukraus pudrą. Nedideliame puodelyje ant vidutinio karštumo ugnies užvirinti sviestą, rudąjį cukrų, grietinėlę ir druską. Kai mišinys užvirs, virti lygiai 1 minutę. Puodą nukelti nuo ugnies, palaukti porą minučių, kad nustotų kunkuliuoti ir šiek tiek pravėstų. Į karštą mišinį, pastoviai maišant, dalimis berti cukraus pudrą, kol glajus taps norimo tirštumo. Gali neprireikti visos cukraus pudros. Paruoštą glajų užpilti ant atvėsusio kekso.
Skonis: 10/10 Labai skanus ir rudeniškas
Sudėtingumas: labai greitai paruošiamas
Porcijų skaičius: 10-12 asmenų
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://www.food52.com su savo interpretacijomis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą