Ingredientai
Tešlai
430 g miltų
10 g mielių
1 kiaušinis
20 g sviesto
1/2 stiklinės pieno
1/4 stiklinės vandens
1/4 stiklinės medaus
3/4 šaukštelio druskos
Dažams
1 kiaušinio trynys
1 šaukštelis kakavos
truputį karšto vandens
Gaminimas
Į nedidelį puodą supilkite pieną, vandenį, medų ir įdėkite sviestą. Pašildykite kol sviestas ištirps, ir palikite atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinį ir išplakite. Į dubenį suberkite persijotus miltus, dėkite mieles ir pirštais ištrinkite jas į miltus, suberkite druską. Į miltų mišinį supilkite skystą masę ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutuliuką, uždenkite rankšluostėliu bei padėkite šiltai apie valandai, kol masė padidės dvigubai.
Pakilusią tešlą perminkykite ir padalykite į 8 apskritas lygias bandeles. Bandeles palikite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 10 minučių.
Pasiruoškite dažus. Į vieną dubenį suberkite kakavą,užpilkite trupučiu karšto vandens ir gerai išmaišykite, įdėkite pusę kiaušinio trynio ir dar kartą gerai išmaišykite. Gausite tamsiai rudą spalvą. Kitame inde sumaišykite likusi trynį. Gausite šviesiai rudą.
Ištraukite bandeles, orkaitės neišjunkite. Išpieškite bandeles norimais ornamentais (teptuku arba ausų krapštuku). Pabaigę piešti bandeles pašaukite atgal į orkaite 5- 10 minučių.
- Skonis: 9.5/10 Labai skanios ir gražios :)
- Porcijų skaičius: 8 bandelės
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė" Nr. 8 (27)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą