2012 m. birželio 9 d., šeštadienis

Sukta duonelė su žolelėmis, džiovintais pomidorais ir alyvuogėmis






Ingredientai


Tešlai
1 puoduko kukurūzų miltų
2 puodelių kvietinių miltų
1 puodelio šilto vandens
10 g. šviežių mielių
1 a. šaukštelio druskos
1 a. šaukštelio cukraus
3 v. šaukštų alyvuogių aliejaus


Įdarui

1 v. šaukšto kapotų petražolių
1 v. šaukšto kapoto šviežio baziliko
3 džiovintų marinuotų aliejuje pomidorų
3 skiltelių česnako
8-9 juodųjų alyvuogių
3 v. šaukštų aliejaus nuo pomidorų
šiek tiek druskos


Gaminimas
Miltus, cukrų, druską, aliejų sudėkite į dubenį arba į kombainą, sutrupinkite mieles, supilkite šiltą vandenį ir viską išminkykite apie 10 minučių.
Suformuokite rutuliuką, uždenkite rankšluostėliu bei padėkite šiltai apie valandai, kol masė padidės dvigubai.
Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Susmulkinkite alyvuoges, pomidorus bei žoleles. Česnaką sutrinkite. Sumaišykite su nuo pomidorų likusiu aliejumi, jei nedaug turite, galite naudoti alyvuogių aliejų. Įberkite šiek tiek druskos bei šviežiai maltų pipirų.
Pakilusią tešlą perminkykite bei iškočiokite apskritimą. Ant jo paskirstykite paruoštą įdarą bei supjaustykite juostelėmis. 


Imant nuo mažiausios juostelės susukite duonelę.



Duonelę sukite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Stenkitės, kad pomidorais ir alyvuogės būtų viduriukyje, nes kepant gali šiek tiek apdegti.
Susuktą duonelę palikite šiltai apie 20-30 minučių, kad pakiltų ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 20-30 minučių.
  • Skonis: 9.5/10  Labai skani, tinka prie salotų 
  • Porcijų skaičius:  6-7 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis: http://www.neringa-blogas.com





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;