Ingredientai
Salotoms
250 g šparaginių pupelių
3 kietai virti kiaušiniai
6 nedideli pomidoriukai
1 raudonas svogūnas
4 šviežios bulvytės
100 g juodųjų alyvuogių
keli traškių salotų lapai
skardinė koneservuoto tuno aliejuje
1 skiltelė česnako
Padažui
2 šaukštai baltojo vyno acto
6 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
druska
šviežiai malti pipirai
Gaminimas
Šparagines pupeles nuplaukite, sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu. Bulves išvirkite su lupenomis, kai atvės, supjaustykite stambiais kubeliais. Kiaušinį supjaustikite ketvirčiais, svogūną griežinėliais, pomidorus supjaustykite stambiai, česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite. Į salotų lėkštes dėkite plėšytus salotų lapus ir kitus sumaišytus produktus.
Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš acto, aliejaus, druskos ir pipirų.
- Skonis: 9/10 Labai skanu
- Porcijų skaičius: 6 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė" Nr.7 (26)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą