2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Nicos salotos



Ingredientai


Salotoms
250 g šparaginių pupelių
3 kietai virti kiaušiniai
6 nedideli pomidoriukai
1 raudonas svogūnas
4 šviežios bulvytės
100 g juodųjų alyvuogių
keli traškių salotų lapai
skardinė koneservuoto tuno aliejuje
1 skiltelė česnako

Padažui
2 šaukštai baltojo vyno acto
6 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus
druska
šviežiai malti pipirai

Gaminimas

Šparagines pupeles nuplaukite, sumeskite į verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu. Bulves išvirkite su lupenomis, kai atvės, supjaustykite stambiais kubeliais. Kiaušinį supjaustikite ketvirčiais, svogūną griežinėliais, pomidorus supjaustykite stambiai, česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite. Į salotų lėkštes dėkite plėšytus salotų lapus ir kitus sumaišytus produktus.
Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš acto, aliejaus, druskos ir pipirų.

  • Skonis: 9/10  Labai skanu
  • Porcijų skaičius: 6 asmenims
  • Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
  • Šaltinis:  Žurnalas "Virtuvė" Nr.7 (26)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;