Ingredientai
Tešla
Tešla
110 g kambario temperatūros sviesto
1 kiaušinis
100 g cukraus
100 g rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilės
135 g kvietinių miltų
85 g avižinių dribsnių
125 g smulkiai tarkuotų morkų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/3 šaukštelio cinamono
1/3 šaukštelio malto imbiero
1/3 šaukštelio malto muskato
Kremas
110 g švelniosios varškės (Philadelpia kreminio sūrelio) kambario temperatūros
50 g kambario temperatūros sviesto
60 g cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės
Gaminimas
Į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukrų ( rudąjį ir baltą), įmuškite kiaušinį, suberkite vanilę ir išsukite iki purios masės. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, visus prieskonius ir įmaišykite į sviesto , kiaušinio ir cukraus mišinį.
Dar kitame dubenėlyje sumaišykite tarkuotas morkas ir avižinius dribsnius ir sukrėskite į sausainių tešlą. Gerai išmaišykite. Masę uždenkite maistine plėvele ir valandą laikykite šaldytuve.
Grėgnomis rankomis darykite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių palikite 5cm tarpelius, nes kepdami sausainiai plėsis. Skardą su sausainiais dėkite į įkaitinta orkaitę iki 175 laipnsių karščio ir kepkite 10- 15 minučių. Iškepusius sausainius atvėsinkite ant grotelių.
Kol sausainiai vėsta ruoškite kremą. Į dubenį dėkite sviestą, varškę, cukraus pudrą ir vanilę. Išsukite iki vientisos masės.
Imkite po vieną sausainį, gausiai aptepkite kremu, užvožkite kitą sausainį ir atsargiai paspauskite. Paruoštus sausainius dėkite į šaldytuvą, kad kremas įsigertų ir sutvirtėtų.
- Skonis: 10/10 Labai skanu ir gražiai atrodo
- Porcijų skaičius: 6-8 asmenims
- Ar gaminčiau dar kartą: Taip
- Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė" Nr. 12 (31)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą