2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Varškės tortas



Ingredientai

Padrindas
50 g sviesto
100 g miltų
50 g cukraus
50 g maltų migdolų

Įdaras
500 g varškės
4 kiaušiniai
20 g krakmolo
150 g kondensuoto pieno
citrina
vanilinis cukrus

Gaminimas

Šaltą sviestą sutarkuoti, sumaišyti su likusiais produktais. Turi gautis masė panaši į šlapią smėlį. Iškloti formos dugną ir kepti 180 C orkaitėje 15 min. Atvėsinti.
Pertrinti varškę per sietelį, sumaišyti su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuoti citrinos žievelės ir įspausti sulčių. Įmaišyti kondensuotą pieną. Kiaušinius labai gerai išplakti ir supilti į varškės masę, viską gerai išmaišyti. Pilti masę ant paruošto pagrindo ir kepti orkaitėje 180 C 10 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 140 C ir kepti dar 30 min.
Torto kraštai turi būti tvirti, viduriukas šiek tiek "judantis". Jei kraštai nesukietėję, kepkite dar 5 min.
Ištraukus tortą nuimti formos kraštus ir statyti atgal į išjungtą orkaitę ir laikyti apie valandą. Orkaitės dureles palikti šiek tiek praviras. Po valandos tortą reikia atvėsinti kelias valandas laikant šaldytuve. Vėliau papuošti šokoladiniu kremu, padažu ar užpilu.

Skonis: 10/10  Greitai paruošiamas ir tikrai skanus
Sudėtingumas: lengva 
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens torto forma
Ar gaminčiau dar kartą:  Taip



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;