Tešla
250 g miltų
250 ml karšto pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai aliejaus (1 šaukštas į tešlą, 1 į vandenį, verdant koldūnus)
druskos
Įdaras
250 g varškės
250 g virtų bulvių
1 svogūnai
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis cukraus
Patiekimui
30 g šoninės
krapų
Gaminimas
Išsijoti miltus į dubenėlį, sumaišyti su druska ir pienu. Sudėti kiaušinį, lengvai išplaktą, supilti 1 šaukštą aliejaus ir išmaišyti.
Paruoškite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Pakeptus svogūnus sumaišyti su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu ir cukrumi. Tuomet formuoti koldūnus.
Virti koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas priklauso nuo koldūnų dydžio ir tešlos storio. Aš verdu apie 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.
Šoninę pakepinti keptuvėje, kol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilti ir šoninę užberti ant koldūnų ir pabarstyti krapais.
Skonis: 10/10 - Gusto mėgstamiausi
Sudėtingumas: lengva, bet užtrunka
Porcijų skaičius: 3-4 porcijos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Nepamenu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą