2012 m. kovo 31 d., šeštadienis

Koldūnai su varškės ir bulvių įdaru





Ingredientai

Tešla
250 g miltų
250 ml karšto pieno
1 kiaušinis
šaukštai aliejaus (1 šaukštas į tešlą, 1 į vandenį, verdant koldūnus)
druskos


Įdaras
250 g varškės 
250 g virtų bulvių
1 svogūnai
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis cukraus


Patiekimui
30 g šoninės
krapų


Gaminimas

Išsijoti miltus į dubenėlįsumaišyti su druska ir pienu. Sudėti kiaušinį, lengvai išplaktą, supilti 1 šaukštą aliejaus ir išmaišyti.

Paruoškite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Pakeptus svogūnus sumaišyti su likusiais ingredientais: varške, trintomis bulvėmis, kiaušiniu ir cukrumi. Tuomet formuoti koldūnus.

Virti koldūnus dideliame kiekyje pasūdyto vandens su šaukštu aliejaus. Virimo laikas priklauso nuo koldūnų dydžio ir tešlos storio. Aš verdu apie 7-10 minučių nuo vandens užvirimo su koldūnais.

Šoninę pakepinti keptuvėjekol iš jos išsilydys riebalai, riebalus nupilti ir šoninę užberti ant koldūnų ir pabarstyti krapais.



Skonis: 10/10 -  Gusto mėgstamiausi
Sudėtingumas: lengva, bet užtrunka
Porcijų skaičius: 3-4 porcijos
Ar gaminčiau dar kartą:  Taip
Šaltinis: Nepamenu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;