2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Piernyčkų-miodovnyčkų ryceptas pagal Batiušką


Puikus receptas, geri patarimai man beliko tik perkelti čia

Ingredientai

1 stiklinė medaus (350 g)
1 stiklinė cukraus (262 g)
2 kiaušiniai
650-700 g miltų 
1 šaukštelis sodos (gesinti su grietinės trupučiu)
1 šaukštelis su kaupu  specialiųjų prieskonių

Gaminimas

Kiaušinius sutrinti su cukrum labai, įmaišyti specialiuosius prieskonius, gesintą sodą, ištirpintą nekarštą medų ir labiau išmaišyti, pilti po truputį miltus ir išmaišyti dar labiau.

Tešla turi būti ne per kieta, netgi minkštoka gali atrodyti, formuojant limpa prie pirštukų, todėl tuos pirštukus patartina papliuškenti deguonies ir dviejų vandenilių tirpale.
Aš tešlą gerokai atšaldžiau balkone (patiekalas Kalėdinis, tai balkone buvo tinkama vėsa) – formuoti žymiai lengviau.

Formuojami 1  lietuviško cento skersmens rutuliukai (7 vnt. skardos eilėje) ir kepami iš anksto įkaitintoje 165-170 C temperatūroje vidurinėje orkaitės padėtyje kol iškeps. Kepimo laikas – virš 10 min., nustatomas individualiai apžiūrėjimo ir ragavimo būdu.

Išmanieji kepėjai tarp skardos ir tešlos įsigudrina įsprausti kepimo popierių.

Išėmus skardą, nutraukti nuo skardos  meduoliukus su popieriumi atvėsimui (atvėsę lengvai nusiima ir popierių vėl galima panaudoti 3-4 kartus).

Kadangi esu išmanusis kepėjas, naudojau 3 popierius – ant vieno kepa, ant antro vėsta, ant trečio suformuoti kepimui.

Nuėmus nuo popieriaus laikyti vienu sluoksniu kol visiškai atvės ir tik po to dėti vienus ant kitų (jei nepakankamai atvėsusius sluoksniuosit – sulips).

Visi minėti patarimai ir gudrybės nepadės, jei neturėsite specialiųjų prieskonių  – lygiomis dalimis maltų imbiero, kardamono, muskato, cinamono, kalendros, gvazdikėlių mišinio.

Skonis: 10/10
Sudėtingumas: Sunku pasakyti, nes nesu gaminus
Porcijų skaičius: nežinau, bet jų nebūna per daug
Ar gaminčiau dar kartą: nesu gaminus, bet turime kas jų daug prikepa ir net atsiunčia i Daniją 
Šaltinis:  Batiuškos virtuvė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;