2012 m. vasario 10 d., penktadienis

Kondensuoto pieno keksiukai


Ingredientai


75 g sviesto, kambario temperatūros
70 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
30 cukraus pudros
1 a.š. vanilės esencijos
1/2 a.š. druskos
80 g saldinto kondensuoto pieno
1 kiaušinis


Gaminimas


Įkaitinti orkaitę iki 170 C temperatūros. Pasiruošti kepimo formeles.

Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes. Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir įmaišyti juos į plakinį. Įmušti kiaušinį, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą tešlą sukrėsti į paruoštas formeles ir kepti, kol gražiai parus, apie 15 minučių. Visiškai atvėsinti.

Skonis: 8 /10 (Gaminau iš trečdalio normos, tai nenutaikiau tešlos kietumo, kitą kartą dėčiau daugiau miltų, kad plėstusi į viršų, o ne į šonus)
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 19 mažų keksiukų
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://www.sauletavirtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;