Ingredientai
500 g kvietinių miltų
15 g šviežių mielių
1 šaukštas cukraus
1/2 šaukšto smulkios druskos
miltų pabarstymui
10 bryzelių kumpio
4 kiaušiniai (8 minutes virti ir nulupti)
200 g tarkuoto sūrio
1 sauja šviežių bazilikų
saujelė per pusę perpjautų slyvinių pomidorų su alyvuogėmis
šiek tiek alyvuogių aliejaus
druska
maltų pipirų
Gaminimas
Pirmas etapas:
Supilkite miltus ant švaraus paviršiaus ir viduryje padarykite didelį šulinį. Įpilkite į šulinį mieles ir druską bei išmaišykite šakute.
Antras etapas:
Lėtai, bet tvirtai įmaišykite miltus aplink šulinį. Pamažu verskite miltus į vidurį, kol gausite standžią tešlą. Maišykite kol vėl pasidarys standi tešla, tada galėsite įmaišyti likusius miltus, kad tešla neliptų. Pasimiltuokite rankas ir minkydami bei plekšnodami tešlą įmaišykite likusius miltus.
Trečias etapas:
Iš peties maigykite, lankstykite, tapšnokite ir voliokite tešlą 4-5 minutes, kol ji pasidarys minkšta ir tampri.
Ketvirtas etapas:
Tešlą apibarstykite miltais. Sudėkite ją į dubenį, uždenkite maistine plėvele, kildinkite kol padvigubės.
Penktas etapas:
Kai tešla iškyla, pamaigykite , kad išeitų oras. Paskui pabarstydami miltais iškočiokite pailgą stačiakampį. Duonos viduryje sudėkite kumpį, kiaušinius, sūrį, bazilikus ir pomidorus bei alyvuoges. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Tešlai galite suteikti norimą pavidalą ir dėkite į kepimo formą.
Šeštas etapas:
Tuomet dar kartą leiskite tešlai iškilti 15 minučių - galima aplieti lengvai išplaktu kiaušiniu - ir įkiškite į 180 C įkaitintą orkaitę 35 minutėms, kol pagels. Iškeptą šiek tiek palikite, kad atvėstų.
Skonis: 9,5/10
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Porcijų skaičius: 7-8 asmenimsSudėtingumas: šiek tiek užtrunka, bet verta pabandyti
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą