2012 m. sausio 31 d., antradienis

Vištienos plovas su pistacijomis


Ingredientai

2 v. š. aliejaus 
3 nedidelės vištų krūtinėlės , supjaustytos į smulkias  dalis
1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais 
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle 
1 puodelis (200 g) ryžių 
1 v. š. maltos džiovintos kalendros 
1 šaukštelis cinamono
2 puodeliai (500 ml) grybų sultinio 
3 v. š. sukapotų pistacijų 
3/4 puodelio sukapotų petražolių
1 didelė morka, sutarkuota

Gaminimas

Puode įkaitinti 1 v. š. aliejaus. Apkepti vištieną apie 2 minutes kol apskrus ir išimti iš puodo. Supilti likusį aliejų ir apkepti maišant svogūnus, česnakus ir morką kol suminkštės, apie 3 minutes. Suberti ryžius ir prieskonius, išmaišyti. Supilti sultinį ir 60 ml vandens, užvirti. Įmaišyti vištieną, sumažinti karštį, uždengti puodą ir virti 12 minučių, kol ryžiai bus minkšti. Išmaišyti šakute, nukelti nuo viryklės ir palikti uždengus 5 minutes. Suberti 2 šaukštus pistacijų ir 1/2 puodelio petražolių, jei reikia, pagardinti druska. Išmaišyti. Patiekti užbarsčius likusias pistacijas ir petražoles.


Skonis: 9,5 /10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 4-5 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;