Ingredientai
Tešla
250 g miltų
70 g + 1 a.š. cukraus
1 kiaušinis
90 ml pieno
35 g sviesto
8 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
Kakavinė tešla
22 g kiaušinio baltymo
15 g miltų
30 g cukraus
60 ml pieno
15 g kakavos miltelių
8 g sviesto
Gaminimas
Į indą įpilti šlakelį pašildyto pieno, sudėti mieles, šaukštelį cukraus ir palikti kelioms minutėms. Supilti likusį pieną, sudėti sviestą ir cukrų, viską pašildyti ant viryklės, kol sviestas ištirps. Šiek tiek ataušinus įmušti kiaušinį ir išplakti (atsargiai, kad kiaušinio nesutrauktų). Dubenyje suberti persijotus miltus ir druską, pamaišyti, padaryti duobutę ir supilti pieno, sviesto, cukraus, kiaušinio plakinį. Užminkyti tešlą (apie 10 min). Paruoštą tešlą dėti šiltai apie 1 val., kad pakiltų.
Dabar pasigaminti kakavinę tešlą. Į dubenį supilti baltymus, cukrų ir miltus bei gerai išmaišyti. Supilti į puodą pieną ir ant vidutinės ugnies užvirti, tada sumažinti ugnį, suberti kakavą ir greitai išmaišyti, maišant supilti baltymų, cukraus, miltų tešlą ir maišyti tol, kol tešla gaunasi gana tiršta (panašiai kaip minkymui). Tuomet dar įmesti gabalėlį sviesto ir vėl išmaišyti. Ataušinti, padaryti rutuliuką, dėti tarp dviejų plėvelių ir pakočioti, kad išeitų apvalus blynas. Dėti į šaldytuvą.
Pakilusią tešlą pavolioti tarp rankų, padaryti didelį volelį, dėti jį ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti pailgą blyną (maždaug 0,5 cm storio), per vidurį dėti iš šaldytuvo išimtą kakavinės tešlos blyną, imti vieną tešlos galą ir užversti ant kakavinės tešlos, imti kitą galą ir taip pat užversti ant kakavinio blyno. Pakočioti, vėl lenkti vieną kraštą ir kitą tešlos galą iki vidurio ir vieną ant kito, vėl kočioti. Supjaustyti maždaug 1 cm juostelėmis ir susukti jas į ritinėlius (kočiojimo eigos nuotraukas galima pamatyti čia). Leisti dar pakilti apie 30 - 60 min. Kepti įkaitintoje iki 180 C temperatūros orkaitėje. Kepti apie 20 min., kol švelniai paruduos.
Skonis: 9,5 /10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 2 kepimo skardos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą