Ingredientai:
2 stiklinės supjaustytų morkų
1
kiaušinis
½ stiklinės šilto vandens
20 g šviežių mielių
190 ml
aliejaus
¼ stiklinės cukraus
½ šaukšto medaus
1
šaukštelis druskos
4 stiklinės miltų
Gaminimas:
Sudėkite morkas į puodą ir
užpilkite vandeniu. Virti kol suminkštės. Nusausinkite ir sudėkite į trintuvę,
sudėkite kiaušinį ir 1/4 stiklinės vandens, sutrinkite
iki tyrės. Dideliame dubenyje ištirpinkite mieles likusiame vandenyje.
Sudėkite morkų mišinį, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, druską ir miltus,
plakite iki vientisos masės. Dėkite miltų, kad tešla liktų minkšta, bet
galėtumėt formuoti bandeles. Ant stalo paviršiaus minkykite tešlą 6 - 8 minutes.
Išminkytą tešlą dėkite
į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir leiskite kilti šiltoje vietoje kol
padvigubės, apie 1 valandą. Iškilusią tešlą perminkykite ir formuokite
bandeles. Bandeles uždenkite ir leiskite pakilti, kol padvigubės. Kepkite 200 ° laipsnių orkaitėje apie
15 - 20 minučių.
Skonis: 10 /10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 14 bandelių po 80 g
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą