2012 m. sausio 4 d., trečiadienis

Mielinės bandelės su morkomis




Ingredientai:

2 stiklinės supjaustytų morkų
1 kiaušinis
½ stiklinės šilto vandens
20 g šviežių mielių
190 ml aliejaus
¼ stiklinės cukraus
½ šaukšto medaus
1 šaukštelis druskos
4 stiklinės miltų

Gaminimas:

Sudėkite morkas į puodą ir užpilkite vandeniu. Virti kol suminkštės. Nusausinkite ir sudėkite į trintuvę, sudėkite kiaušinį ir 1/4  stiklinės vandens, sutrinkite iki tyrės. Dideliame dubenyje ištirpinkite mieles likusiame vandenyje. Sudėkite morkų mišinį, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, druską ir miltus, plakite iki vientisos masės. Dėkite miltų, kad tešla liktų minkšta, bet galėtumėt formuoti bandeles. Ant stalo paviršiaus minkykite tešlą 6 - 8 minutes. Išminkytą tešlą dėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite ir leiskite kilti šiltoje vietoje kol padvigubės, apie 1 valandą. Iškilusią tešlą perminkykite ir formuokite bandeles. Bandeles uždenkite ir leiskite pakilti, kol padvigubės. Kepkite 200 ° laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių.


Skonis: 10 /10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 14 bandelių po 80 g
Ar gaminčiau dar kartą: Taip 
Šaltinis: http://glennfamily3.blogspot.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;