2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Šokoladinės - apelsininės spiralės


Ingredientai:

  • 1 stiklinė kambario temperatūros sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 3 stiklinės miltų
  • 1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sutarkuotos apelsino žievelės
  • 30 g tirpinto juodo šokolado

Gaminimas:


  • Išplakti sviestą elektriniu mikseriu vidutiniu greičiu iki kreminės konsistencijos, palaipsniui suberiant cukrų. Sudėti kiaušinius ir vanilę, dar kartelį išplakti. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, gerai išmaišyti. Sudėti miltų mišinį į sviesto masę ir išmaišyti iki vientisos masės. Įdėti pusę tešlos į dubenėlį, suberti apelsinų žievelę ir gerai išmaišykite. Į kitą pusę tešlos supilkite tirpintą šokoladą ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir palaikykite tešlą valandą šaldytuve. Iškočiokite stačiakampį iš šokoladinės tešlos and miltais pabarstyto kepimo popieriaus. Ant viršaus – apelsinų tešlą. Susukite į ritinėlį, tuomet uždenkite ir padėkite valandai pastovėti. Tuomet supjaustykite griežinėliais ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki iki 200°, nuo 10 iki 12 minučių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;