Ingredientai
Tešla
500 g miltų
3/4 stiklinės pieno
20 g mielių
75 g cukraus
3 tryniai
60 g sviesto
Įdaras
200 g aguonų
75 g cukraus
1 kiaušinis
50 g migdolų riešutų
apelsino žievelė
30 g sviesto
Gaminimas
Pieną pašildome, supilame į dubenį. Mieles sutrupiname į stiklinę, užpilame arbatinį šaukštelį cukraus ir triname, kol pasidaro skystos. Tuomet supilame jas į pieną, sudedame pusę miltų ir išmaišome. Apibarstome miltais, uždengiame rankšluosčiu ir padedam kilti. Po 3-6 valandų susileidus tešlai ją minkome. Sudedame likusius miltus, druską, su cukrumi ištrintus trynius, supilame sviestą. Tešlą minkome kol nelimpa prie rankų (tiesa pasakius, aš mikseriu minkau) ir prie dubens kraštų. Vėl pabarstome miltais ir padedame kilti dar kartą.
Aguonas išplauname, užpilame vandeniu ir pakaitiname, kad subrinktų. Vandenį nusunkiame, aguonas sumalame - malu smulkintuvu. Į aguonas sudedame sviestą (ištirpintą ir atvėsusį), kiaušinį, sumaltus smulkintuvu riešutus, cukrų ir susmulkintą apelsino žievelę. Išmaišome ir dedame į tešlą kaip bandelių įdarą. Formuojame bandeles ir aptepame kiaušiniu. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200° 20-25 minutes.
Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: užtrunkaAr gaminčiau dar kartą: Taip, mes jau kepame trečios Kalėdos
Šaltinis: SM
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą