2011 m. gruodžio 29 d., ketvirtadienis

Kiaulienos slėgtainis su špinatais


Ingredientai

200 g špinatų lapelių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 smulkiai pjaustytas svogūnas
2 kapotos skiltelės česnako
1 kg  maltos kiaulienos
1 šaukštas grūstų kadagio uogų
1/2 šaukštelio grūsto muskato
1/4 šauštelio grūstų kvapniųjų pipirų
1/4 šauštelio grūstų gvazdikėlių
2 šaukštai starkos
1 kiaušinis

Gaminimas

Skardą išklokite kepimo popieriumi, popierių patepkite trupičiu sviesto. Į dubenį sudėkite špinatus, nuplikykite juos verdančiu vandeniu, palaikykite 1 minutę, vandenį nupilkite. Špinatus perplaukite vėsiu vandeniu, nuvarvinkite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite susmulkintą svogūną, suberkite česnakus ir pakepinkite dar keletą sekundžių. Kitame inde sumaišykite maltą kiaulieną, špinatus, svogūnus su česnakais, grūstas uogas ir prieskonius. Įpilkite starkos ir įmaišykite plaktą kiaušinį. Masę gerai išmaišykite ir sukrėskite į kepimo formą.  Paruoštą kepimo formą dėkite į kepimo skardą, į kurią pripilkite tiek vandens, kad apsemtų 1/2 indo su vyniotiniu. Kepkite 2 valandas iki 170° įkaitintoje orkaitėje. Išėmę iš orkaitės atvėsinkite iki kambario temperatūros ir uždengę maistine plėvele paslėkite sunkiu daiktu. Laikykite paslėgtą per naktį šaldytuve.


Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: užtrunka
Porcijų skaičius: 1 kg
Ar gaminčiau dar kartą: taip

Šaltinis: žurnalas " Virtuvė"  Nr. 12 (20)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;