2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Šoko-bananinis tortas




Ingredientai:

Biskvitas
50g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
300 g miltų
4 kiaušiniai
Pora žiupsnelių druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių


Šokoladinis kremas
250 g  juodojo šokolado
375 ml grietinėlės
2 tryniai (pasterizuoti)
2 baltymai 
 (pasterizuoti) 
50 ml apelsinų likerio
3 lapai želatinos


Bananų kremas
1 bananas
125 ml pieno
65 ml grietinėlės
2 lapai želatinos
cukraus pagal skonį


Glazūra
125 g juodojo šokolado
125 ml grietinėlės

Bananų sluoksnis
3 bananai

Gaminimas:
Biskvitas
Sviestą išsukti iki purios masės, dalimis suberti cukrų ir išsukti iki baltumo. Kiaušinius išplakti iki putų atskirame dubenyje. Išplaktą kiaušinių masę dalimis įmaišyti į sviesto – cukraus mišinį. Suberti visus prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti. Jei per tiršta, įpilti kelis šaukštus pieno. Kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, 180°C orkaitėje 30 – 40 min.

Šokoladinis kremas
Šokoladą ištirpdyti garų vonelėje. Trynius su likeriu išplakti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Išlydytą šokoladą sumaišyti su išplaktais tryniais, sudėti baltymus. Išplakti grietinėlę, pamerkti želatiną į šaltą vandenį. Minkštą želatiną išlydyti, sudėti į šokolado mišinį. Grietinėlę taip pat po truputį dėti į šokolado mišinį, lėtai išmaišyti, neplakti. Prieš pilant  skardą iškloti plėvele. Supilti kremą, palikti stingti.

Sustingus šokoladiniui kremui supjaustyti bananą griežinėliais, sudėlioti ant sustingusio kremo.

Bananų kremas
Bananus su pienu ir cukrumi išvirti, sutrinti mikseriu. Išmirkytą vandenyje želatiną sudėti į dar karštą bananų masę. Palikti vėsti. Išplakti grietinėlę, sudėti į atvėsusią bananų masę. 

Bananų kremą supilti ant šokoladinio kremo su bananais. Palikti stingti.

Sustingus kremui uždėti biskvitą. Visą gaminį dėti į šaldiklį ir sušaldyti- sušaldytą daug lengviau išversti is formos. Kai sušals, išversti ant grotelių. 

Glazūra:
Sudėti viską į puodą, kaitinti kol šokoladas ištirps. Glazūrą užpilti ant torto.

Skonis: 9.5/10 Skanus, purus, tikrai šoko- bananinis!
Sudėtingumas: teko padirbėti, bet tikrai verta!
Porcijų skaičius: 24 cm skersmens tortine
Ar gaminčiau dar kartą: Taip

Papildoma informacija: biskvitas gavosi storas, tai daugiau nei puse liko. nupjoviau norimą storį. Nors kitą kartą bandysiu kitą biskvito receptą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;