2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Apelsininiai sausainiai su aguonomis




Ingredientai:
Sausainiai
2 1/2 stiklinės miltų
2 1/2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 miltų
1 kiaušinis
1/2 stiklinės cukraus
1/3 aliejaus
1/3 šalto vandens
1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 šaukštai aguonų
Glajus
100 g cukraus pudros
1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas apelsinų sulčių
šiek tiek citrinos rugšties

Gaminimas:
Mažame inde sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Didesniame inde su virtuviniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų išlėto berdami cukrų. Į išplaktus baltymus po vieną  įmaišykite aliejų, vandenį,  apelsinų odeles, sultis, aguonas ir miltų mišinį. Masę sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laispnių karščio. Tešlą iškočiokite 1/2 cm storio ir formuokite sausainius. Kepkite 10-12 minučių arba kol sausainių krašteliai šiek tiek parus.

Cukraus  pudrą sumaišyti su apelsino  žievę ir apelsino  sultimis, įdėti  ant  galo  peilio  citrinos rūgšties . Maišyti  stikliniame  ar  porcelianiniame  inde , kol  masė  sutirštės ir  pabals.

Dekoruoti sausainius visai atvėsusius.


Skonis: 9.5/10 Skanumėlis, glajus priduoda sodresnį apelsinų skonį, nors orginaliame recepte jo nenaudoja
Sudėtingumas: lengvai  paruošiama
Porcijų skaičius: 4 kepimo skardos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip

Papildoma informacija: stiklinė 250ml


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;