Ingredientai:
Sausainiai
2 1/2 stiklinės miltų
2 1/2 šaukštelių kepimo miltelių
1/4 miltų
1 kiaušinis
1/2 stiklinės cukraus
1/3 aliejaus
1/3 šalto vandens
1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas apelsinų sulčių
2 šaukštai aguonų
Glajus
100 g cukraus pudros
1 šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
1 šaukštas apelsinų sulčių
šiek tiek citrinos rugšties
Gaminimas:
Mažame inde sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Didesniame inde su virtuviniu plaktuvu išplakite kiaušinius iki putų išlėto berdami cukrų. Į išplaktus baltymus po vieną įmaišykite aliejų, vandenį, apelsinų odeles, sultis, aguonas ir miltų mišinį. Masę sudėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite šaldytuve 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laispnių karščio. Tešlą iškočiokite 1/2 cm storio ir formuokite sausainius. Kepkite 10-12 minučių arba kol sausainių krašteliai šiek tiek parus.
Cukraus pudrą sumaišyti su apelsino žievę ir apelsino sultimis, įdėti ant galo peilio citrinos rūgšties . Maišyti stikliniame ar porcelianiniame inde , kol masė sutirštės ir pabals.
Dekoruoti sausainius visai atvėsusius.
Skonis: 9.5/10 Skanumėlis, glajus priduoda sodresnį apelsinų skonį, nors orginaliame recepte jo nenaudoja
Sudėtingumas: lengvai paruošiamaAr gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: http://simplecakesrecipes.com,

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą