2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Sumuštinukai su žirnių kremu, kumpiu ir parmezanu




Ingredientai:
kelių riekelių forminės duonos,
100g šaldytų žirnių,
1/2 vnt. vidutinio dydžio svogūno,
1 valgomo šaukšto alyvų aliejaus,
15g plonai pjaustyto parmezano arba Džiugo (galima keisti kitu fermentiniu sūriu),
20g plonai pjaustyto vytinto kumpio (naudojau šešuro paties paruoštą ir išdžiovintą išpjovą),
juodųjų pipirų,
druskos.


Gaminimas:
Žirnius atšildykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis suminkštės, sudėkite žirnius, įpilkite kelis šaukštus vandens ir uždengę patroškinkite apie 15min., padruskinkite, papipirinkite. Duoną paskrudinkite ir supjaustikite vieno kąsnio norima forma. Jei skrudintuvo neturinte, duoną trumpai iš abiejų pusių (be riebalų) pakepkite keptuvėje, kol paviršius gražiai pagels. Troškintus žirnius su svogūnu (ši masė neturi būti išsausėjusi, geriau skystesnė) sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą (mikserį), smulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Ant apkeptos duonos dėkite maždaug 1 arbatinį šaukštelį žirnių kremo, gabalėlį kumpio ir mažą riekelę sūrio.

Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: lengva
Porcijų skaičius: 4 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis:http://www.isbandytireceptai.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;