Ingredientai:
Pudingui:
42 g sviesto
23 g juodojo šokolado
85 g iškylančių miltų (100 g miltų maišoma su 3 g kepimo miltelių)
23 g kakavos
85 g cukraus
1 kiaušinis
1 valgomas šaukštas pieno
Įdarui:
1/2 apelsino (plona odele)
42 g sviesto
42 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia puode (kurio vandens vonelėje vėliau kaitinsite pudingą) užvirkite vandenį, įmeskite apelsiną ir 10 minučių pavirkite uždengę dangtį.
Per tą laiką riebalais ištepkite formą. Dubenyje virš puodo su karštu vandeniu ištirpinkite sviestą su šokoladu. Į dubenį suberkite miltus ir kakavą, supilkite tirpintą sviestą su šokoladu, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir viską gerai išmaišykite. Maždaug du trečdalius mišinio sukrėskite į pudingo formą, viduryje padarykite duobutę.
Išvirtą apelsiną subadykite šakute. Susmulkinkite sviestą, kartu su cukrumi aptapšnokite juo apelsiną ir uždenkite likusiu pudingo mišiniu. Pudingą uždenkite pergamentiniu popieriumi, paskui aliuminio folija ir įleisite formelę į verdantį vandenį (jis turėtį siekti iki formelės vidurio) Kaitinkite dvi valandas su uždengtu dangčiu. Neužmirškite patikrinti, ar nereikia pripilti vandens.
Išvirtą pudingą išverskite į lekštę.
Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: užtrunka, bet labai skanu!
Porcijų skaičius: 4 asmenims po mažąde gabalėlį
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Papildoma informacija: Pudingą verčiau tik ką išvirusį, užtat paties pudingo forma neatrode labai estetiška, kitą karta bandysiu versti atvėsusį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą