2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Kepta vištiena su saldžiarūgščiu padažu



Ingredientai:
3 vištienos kumpeliai
druska
pipirai
petražolių
2 nykščio dydžio su odele sutarkuoto šviežio imbiero
2 paprikos
1 svogūnas
1/2 šviežio ananaso
1/2 arbatinio šaukštelio sugrūstų pankolių sėklų
alyvuogių aliejaus
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai balzamo acto

Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Vištienos kumpelius įtrinti prieskoniais, petražolių ir imbiero mišiniu. Paprikas ir svogūnus supjaustykite stambiai. Ten pat sudėkite supjaustytą ananasą ir sugrūstas pankolių sėklas. Įvarvinkite 3 šlakus alyvuogių aliejaus, apibarstytkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite vištos kumpelius, aptepkite šiek tiek aliejumi ir kepkite 1 1/2 valandos arba kol višta bus iškepusi ir mėsa irs nuo kaulo. Iškeptą vištieną išdėkite į lėkšte su šiek tiek daržovių. Likusias daržoves ir sunką perdėkite į virtuvinį kombainą, įberkite cukrų ir įpikite balzamo acto, pasūdykite ir suplakite į padažą. Jei reikia atskiesti, įpilkite vandens.

Skonis: 9.5/10
Sudėtingumas: greita ir skanu
Porcijų skaičius: Trims asmenims.
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: Jamie Oliver " Laimingos virtuvės dienoraštis" su savo interpretacijomis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;