2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Austriškas šokolado tortas


Ingredientai:
250 g juodo konditerinio šokolado, sulaužyto gabalėliais
175 g nesūdyto sviesto
6 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
30 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais (vienas labai kupinas šaukštas)
1 šaukštelis cukraus pudros viršaus pabarstymui


Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę 175C. Pasiruoškite 24 cm kepimo formą uždaromu šonu, ištepkite riebalais. Prikaistuvyje, kaitinant ant mažos ugnies, ištirpinkite šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite. Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų po truputį dedant 60 g cukraus pudros. Kitame inde elektriniu mikseriu išsukite trynius ir likusią cukraus pudrą, kol tryniai sutirštės, apie 5 min. Dėkite į trynius šokoladą su sviestu, gerai išmaišykite. Į trynių masę dėkite miltus, gerai išmaišykite. Po truputį į trynių masę įmaišykite ir išplaktus baltymus, dėdami po trečdalį vienu metu. Sudėkite masę į kepimo formą, išlyginkite paviršių. Kepkite 30-35 minutes (tortas pakils ir paviršius suskerdės). Tortas bus iškepęs, kai pagalėlis įkištas į torto centrą bus drėgnas (tačiau tešla nebebus tekanti). Pilnai atvėsinkite tortą. Tada išimkite iš formos (tortas vėsdamas susmegs šiek tiek, paviršius bus suskilinėjęs). Dėkite tortą į serviravimo lėkštę, pabarstykite cukraus pudra.

Skonis: 10/10
Sudėtingumas: lengvas ir labai sodraus šokolado skonio!
Porcijų skaičius: 8 asmenims
Ar gaminčiau dar kartą: Taip, tai pirmasis kadanors keptas pyragas, esu kepus daug kartų!
Šaltinis: Nepamenu kur radau receptą, nes tai buvo labai seniai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;