Ingredientai:
Keksiukams:
3 kiaušinių
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės aliejaus
2 stiklinių tarkuotų morkų
šlakelio vanilės ekstrakto
1 1/2 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio maltų gvazdikėlių
žiupsnelio cinamono
Glaistas:
300g tepamo varškės sūrelio (Philadelpia)
100g kambario temperatūros nesūdyto sviesto
3 šaukštų cukraus pudros
1 šaukšto klevų sirupo
Gaminamas:
Kiaušinius ištrinam su cukrum. Supilam aliejų ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišom. Suberiam tarkuotas morkas. Dar sykį permaišom.
Suberiam miltus ir kepimo miltelius bei maltus gvazdiklius ir cinamoną. Gerai išmaišom. Tešla turėtų būti grietinės tirštumo. Jei pasirodys per skysta – galima įberti dar miltų.
Supilstom į keksiukų formeles, kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių arba kol į keksiuką įsmeigtas peilis ar medinis pagaliukas išliks sausas.
Kol keksiukai šąla – paruošiame glaistą. Viską suberiam į indą ir gerai išplakam arba išsukam mediniu šaukštu. Atvėsusius keksiukus dekoruojam.
Skonis: 10/10
Sudėtingumas: lengva ir labai skanu!
Porcijų skaičius: 12 didelių keksiukų ir 9 maži keksiukai
Ar gaminčiau dar kartą: Esu gaminus daug kartų
Ar gaminčiau dar kartą: Esu gaminus daug kartų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą