Ingredientai:
Tešlai
250 g miltų
11 g šviežių mielių
125 ml pieno
20 g cukraus
25 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
Įdaras
1/2 ketvričio kopūsto
1/2 svogūno
1/2 stiklinės džiovintų grybų
aliejaus
druskos
pipirų
1 valgomas šaukštas džiuvėsėlių
Gaminimas:
Gaminimas:
Pieną pašildyti iki 38° ir jame įmaišius cukrų bei mieles leisti joms suputoti pastačius šiltai. Kitame inde susiberti miltus, gabaliukais pjaustyta sviestą, įmušti kiaušinį, susiberti druską. Suputojusias mieles supilti į miltų mišinį ir užminkyti tešlą. Tešlą minkyti 10-15 min. Kai ji pradės puškuoti, uždengti ir pastatyti šiltai kad kiltų.
Kol tešla kyla, pasidaryti įdarą. Džiovintus grybus nuplauti ir nuvirti 30 minučių. Svogūnus supjaustykite, pakepinkite, viską sumaišykite su kopūstais, susmulkintais grybais ir patroškinkite kol suminkštės kopūstas. Kopūstams suminkštėjus įberkite džiuvėsėlių ir viską gerai išmaišykite.
Pakilusią tešlą padalinti į 12 gabalėlių ir dėti įdarą į bandeles. Statyti vėl šiltai, kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu ir apiberti kmynais. Įkaitintoje iki 200 laipsnių karščio orkaitėje kepti 15-20 min, kol gražiai paruduos.
Skonis: 9/10
Sudėtingumas: lengva, tik reikia laiko
Porcijų skaičius: 12 bandelių
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą