2011 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Mielinės širdelės




Ingredientai:
Tešlai:
2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės aliejaus
1/2 stiklinės cukraus
7 g džiovintų mielių
4 1/2 stiklinės miltų + papildomai stalviršio pabarstymui
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio sodos
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
Įdarui:
Obuolių uogienės
aguonų

Gaminimas:
Sumaišyti pieną, aliejų ir cukrų. Kaitinti, kol beveik užvirs. Nuimti nuo ugnies ir aušinti 45-60 min. Kol mišinys dar šiltas sudėti mieles, išmaišyti ir leisti pastovėti 1-2 minutes prieš sudedant miltus. Sudėti 4 stiklines miltų, paminkyti tešlą, uždengti ir palikti šiltoje vietoje kilti 1 valandą arba kol padvigubės. Sudėti kepimo miltelius, sodą, druską, likusius miltus ir išminkyti tešlą. Tuomet tešlą padalinti į mažus rutuliukus (40-50g) ir juos iškočioti. Iškočiotą tešlą aptepti  plonu sluoksniu uogienės  ir apiberti aguonomis. Ir formuoti širdeles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių karščio 10 minučių, tuomet šluotele patepkite obuolių uogiene ir kepkite toliau 10-15 minučių arba kol gražiai parus. 

Skonis: 9.5/10 (O jau gražumėlis, o jau skanumėlis)
Sudėtingumas: šiek tiek užtrunka
Porcijų skaičius: gaunasi tikrai daug tešlos, siulyčiau daryti iš pusės normos
Ar gaminčiau dar kartą: Taip
Šaltinis: 
http://spicecoat.wordpress.com su savo interpretacijomis, bandelių forma iš http://www.neringa-blogas.com
Papildoma informacija: stiklinė 250ml




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

 
;